FAQ

Alle koopwoningen in Nieuw Rein zijn 100% uitverkocht. U kunt zich helaas niet meer aanmelden als reservekandidaat.

Nieuw Rein bestaat uit 102 woningen verdeeld over 2 fasen. Er komen 15 eengezinswoningen, 33 herenhuizen, 8 geschakelde 2 onder 1 kap woningen, 30 2 onder 1 kapwoningen en 1 vrijstaande villa. Van deze woningen zijn 4 herenhuizen en 6 eengezinswoningen (in fase 2) vrije sector huurwoningen. Op de pagina woningen vindt u meer informatie.

Daarnaast komen er nog 15 sociale huurwoningen. Deze worden verhuurd door woningcorporatie Habeko wonen.

De 35 woningen van fase 1 zijn in het voorjaar van 2023 opgeleverd en de 67 woningen van fase 2 in het 4e kwartaal van 2023.

De nieuwbouwwoningen in Nieuw Rein zijn/ worden niet aangesloten op het gasnet en krijgen geen gasaansluiting. Alle woningen hebben een individuele bodemwarmtepomp met vloerverwarming en -koeling.

Alle geschakelde 2 onder 1 kap woningen en de 2 onder 1 kap woningen hebben één, en in een enkel geval, twee eigen parkeerplaats op eigen terrein en beschikken ook over een (geschakelde) garage. De rijwoningen en herenhuizen parkeren op een parkeerplaats op het binnenterrein of in de straat (beiden openbaar gebied).

Het parkeren aan de 'Pleyn 68 zijde' is haaks parkeren en hier zijn 6 extra parkeerplaatsen.

In Nieuw Rein fase 2 komen 10 vrije sector huurwoningen (4 herenhuizen en 6 eengezinswoningen). In de kavelkaart op deze website is te zien welke woningen dit betreft. Wilt u meer informatie over de huurwoningen? Ga dan naar de woningen pagina. Interesse? Meld u aan als belangstellende via het aanmeldformulier.

Voor de verhuur van de woningen hebben wij De Pater Makelaardij uit Waddinxveen en Alpina Makelaardij uit Rijnsburg in de arm genomen. Heeft u vragen of wilt u een bezichtiging plannen? Neem gerust contact op met de makelaars op!
 

De Pater Makelaardij                   


De Pater Makelaardij
Kerkweg-Oost 224
2741 HA Waddinxveen
T: 0182 - 613 822
E: nieuwbouw@depater.nl

Alpina Makelaardij
Oegstgeesterweg 30
2231 AZ Rijnsburg
T: 071 - 405 16 30
E: nieuwbouw@alpina.nl

De huurvoorwaarden van de vrije sector huurwoningen zijn:

  • Per direct beschikbaar
  • Huurtermijn minimaal 1 jaar
  • Waarborgsom 2 maanden huur
  • Inkomenseis minimaal 3 keer de huur als bruto salaris en contract voor onbepaalde tijd
  • Woningdelers zijn niet toegestaan
  • Huisdieren zijn op aanvraag toegestaan

In het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn, komen 15 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn onderdeel van fase 2. De informatievoorziening over de huurwoningen wordt door woningbouwcorporatie Habeko wonen uit Hazerswoude-Rijndijk verzorgd. Meer informatie over deze woningen en over hoe u in aanmerking komt voor een huurwoning leest u op de website van Habeko wonen. In de kavelkaart op deze website is te zien waar de sociale huurwoningen precies komen.

Pleyn 68 is een multifunctioneel centrum wat activiteiten organiseert voor jong en oud. Voor meer informatie: www.pleyn68.nl