FAQ

De online verkoop van Nieuw Rein fase 1 is donderdag 8 april gestart en de inschrijfperiode is op maandag 19 april gesloten. Heeft u interesse om te wonen in Nieuw Rein? Meld u dan aan als reservekandidaat via het digitale inschrijfformulier. Maak daarvoor eerst een persoonlijk account aan.

Er komen 87 koopwoningen in Nieuw Rein, verdeeld over 15 eengezinswoningen, 33 herenhuizen, 8 geschakelde 2 onder 1 kap woningen, 30 2 onder 1 kapwoningen en 1 vrijstaande villa. Daarnaast komen er nog 15 huurwoningen.

De eerste verkoopfase bestaat uit 24 2 onder 1 kapwoningen, 1 vrijstaande villa en 10 herenhuizen. Op de pagina woningen vindt u meer informatie over de woningen.

Om in verkoop te kunnen met de woningen in Nieuw Rein is één van de belangrijkste voorwaarden een vastgesteld bestemmingsplan. Hierin worden de gebruiks- en de bouwmogelijkheden voor een gebied vastgesteld. De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft het bestemmingsplan op donderdag 10 december vastgesteld. Het plan heeft zes weken ter inzage gelegen en is in februari 2021 onherroepelijk geworden.

​De aanvraag van de omgevingsvergunning is in december 2020 ingediend en deze is in februari 2021 afgegeven. Deze vergunning ligt nog één keer 6 weken bij de gemeente ter inzage, waarna het naar alle waarschijnlijkheid in april 2021 een onherroepelijke status krijgt.

De inschrijfperiode van Nieuw Rein fase 1 is op maandag 19 april gesloten. Heeft u interesse in een woning? Meld u dan aan als reservekandidaat via het digitale inschrijfformulier. Maak daarvoor eerst een persoonlijk account aan.

De planning is om Q1 2022 te starten met de bouw van de 35 woningen van fase 1. Voorafgaand aan de start van de bouw wordt de locatie bouwrijp gemaakt.

U kunt uitgaan van circa 12 tot 14 maanden bouwtijd.

De nieuwbouwwoningen in Nieuw Rein worden niet aangesloten op het gasnet en krijgen geen gasaansluiting. De woningen krijgen een individuele bodemwarmtepomp met vloerverwarming.

Ja, de woningen kunnen worden uitgebouwd of anders ingedeeld. Op de pagina met downloads staat bij de woningtypen de optielijst met prijzen waarop de verschillende optie- en uitbreidingsmogelijkheden inzichtelijk zijn gemaakt.

Alle geschakelde 2 onder 1 kap woningen, de 2 onder 1 kap woningen en de vrijstaande woning hebben minimaal één eigen parkeerplaats op eigen terrein en beschikken in de meeste gevallen ook over een garage. De eengezinswoningen en herenhuizen parkeren op een parkeerplaats op het binnenterrein of in de straat (beiden openbaar gebied).

Het parkeren aan de 'Pleyn 68 zijde' is haaks parkeren geworden (i.p.v. langs parkeren) en hier zijn 6 extra parkeerplaatsen toegevoegd ten opzichte van het eerdere plan.

Vrij op naam betekent dat u koopt inclusief btw en overdrachtsbelasting en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Woont u in de buurt van Nieuw Rein? Kijk dan op onze pagina met informatie voor omwonenden voor actuele informatie over het ontwikkelproces en mogelijke overlast.

Bekijk de pagina

Er zijn momenteel gesprekken gaande met een beoogde woningcorporatie voor de huurwoningen, waardoor er nog niks bekend is over huurprijzen en de aanmeldprocedure. Zodra er een woningcorporatie is geselecteerd, communiceren we dit via een nieuwsbrief aan iedereen die staat aangemeld als belangstellende voor Nieuw Rein.

De verkoop en de bouw van Nieuw Rein vindt in 2 verkoopfases plaats. Het totale plan bestaat uit 102 woningen. De eerste fase, die bestaat uit 35 woningen, loopt van het westelijk deel tot en met de haven en is donderdag 8 april in verkoop gegaan. Fase 2 bestaat uit het oostelijk deel, rechts van de haven tot aan Pleyn 68. We hebben dit in een kaartje weergegeven.