FAQ

De online verkoop van Nieuw Rein fase 2 is op donderdag 30 september gestart. Maandag 11 oktober is de inschrijfperiode van Nieuw Rein fase 2 gesloten en wij hebben alle 42 woningen aan een kandidaat kunnen toewijzen. Heeft u interesse in een woning in Nieuw Rein? U kunt zich nog inschrijven als reservekandidaat. Dit doet u via uw persoonlijke account door in het menu het digitaal inschrijfformulier te doorlopen en af te ronden.

Er komen 87 woningen in Nieuw Rein, verdeeld over 15 eengezinswoningen, 33 herenhuizen, 8 geschakelde 2 onder 1 kap woningen, 30 2 onder 1 kapwoningen en 1 vrijstaande villa. Van deze woningen worden 4 herenhuizen en 6 eengezinswoningen (in fase 2) vrije sector huurwoningen. Daarnaast komen er nog 15 sociale huurwoningen.

Op de pagina woningen vindt u meer informatie over de woningen.

Het bestemmingsplan is in februari 2021 onherroepelijk geworden. In februari 2021 is de omgevingsvergunning door de gemeente Alphen aan den Rijn afgegeven, maar deze heeft sinds eind september 2021 een onherroepelijke status.

Maandag 11 oktober is de inschrijfperiode van Nieuw Rein fase 2 gesloten en wij hebben alle 42 woningen aan een kandidaat kunnen toewijzen. Wilt u in aanmerking komen voor een woning in Nieuw Rein? U kunt zich nog inschrijven als reservekandidaat. Dit doet u via uw persoonlijke account door in het menu het digitaal inschrijfformulier te doorlopen en af te ronden. Heeft u nog geen account? Maak er dan nu één aan.

De planning is om het eerste kwartaal van 2022 te starten met de bouw van de 35 woningen van fase 1. De prognose van de start van de bouw van fase 2 is het tweede kwartaal van 2022. De bouwrijpwerkzaamheden van fase 1 zijn afgerond en die van fase 2 zijn in volle gang.

U kunt uitgaan van circa 12 tot 14 maanden bouwtijd.

De nieuwbouwwoningen in Nieuw Rein worden niet aangesloten op het gasnet en krijgen geen gasaansluiting. De woningen krijgen een individuele bodemwarmtepomp met vloerverwarming en koeling.

Ja, de woningen kunnen worden uitgebouwd of anders ingedeeld. Op de downloadpagina op deze website staat een optielijst met prijzen waarop de verschillende optie- en uitbreidingsmogelijkheden inzichtelijk zijn gemaakt. Dit document staat bij de woningtypen downloads en heeft de naam 'Toelichting koperskeuzetraject en optieprijzen'.

Alle geschakelde 2 onder 1 kap woningen en de 2 onder 1 kap woningen hebben één, en in een enkel geval, twee eigen parkeerplaats op eigen terrein en beschikken ook over een (geschakelde) garage. De eengezinswoningen en herenhuizen parkeren op een parkeerplaats op het binnenterrein of in de straat (beiden openbaar gebied).

Het parkeren aan de 'Pleyn 68 zijde' is haaks parkeren en hier zijn 6 extra parkeerplaatsen.

Vrij op naam betekent dat u koopt inclusief btw en overdrachtsbelasting en inclusief de notariskosten voor de overdracht.

Woont u in de buurt van Nieuw Rein? Kijk dan op onze pagina met informatie voor omwonenden voor actuele informatie over het ontwikkelproces en mogelijke overlast.

Bekijk de pagina

Er zijn momenteel gesprekken gaande met een beoogde woningcorporatie voor de 15 sociale huurwoningen, waardoor er nog niks bekend is over huurprijzen en de aanmeldprocedure. Zodra er een woningcorporatie is geselecteerd, communiceren we dit via een nieuwsbrief aan iedereen die staat aangemeld als belangstellende voor Nieuw Rein.

De verkoop en de bouw van Nieuw Rein vindt in 2 verkoopfases plaats. Het totale plan bestaat uit 102 woningen. De eerste fase, die bestaat uit 35 woningen, loopt van het westelijk deel tot en met de haven, is 100% verkocht. Fase 2 bestaat uit het oostelijk deel, rechts van de haven tot aan Pleyn 68. De verkoop van Nieuw Rein fase 2 is op donderdag 30 september gestart en de inschrijfperiode is maandag 11 oktober gesloten. We hebben de fasering in een kaartje weergegeven.

In Nieuw Rein fase 2 komen er 10 vrije sector huurwoningen (4 herenhuizen en 6 eengezinswoningen). In de interactieve kavelkaart op deze website is te zien welke woningen dit betreft. De vrije sector huurwoningen worden geëxploiteerd en verhuurd door Wilma Wonen of Heembouw. Op dit moment is er nog geen nadere informatie bekend.

Bij de prijzen van de woningen zijn luxe sanitair, een bodemwarmtepomp, vloerverwarming, koeling en balansventilatie (met warmteterugwinning) inbegrepen.

Pleyn 68 is een multifunctioneel centrum wat activiteiten organiseert voor jong en oud. Voor meer informatie: www.pleyn68.nl