FAQ

Alle koopwoningen in Nieuw Rein zijn 100% uitverkocht. U kunt zich helaas niet meer aanmelden als reservekandidaat.

Nieuw Rein bestaat uit 102 woningen verdeeld over 2 fasen. Er komen 15 eengezinswoningen, 33 herenhuizen, 8 geschakelde 2 onder 1 kap woningen, 30 2 onder 1 kapwoningen en 1 vrijstaande villa. Van deze woningen worden 4 herenhuizen en 6 eengezinswoningen (in fase 2) vrije sector huurwoningen. Daarnaast komen er nog 15 sociale huurwoningen. Deze worden verhuurd door woningcorporatie Habeko wonen.

Op de pagina woningen vindt u meer informatie over de woningen.

Alle koopwoningen in Nieuw Rein zijn 100% uitverkocht. U kunt zich helaas niet meer aanmelden als reservekandidaat. U kunt nog wel in aanmerking komen voor de 10 vrije sector huurwoningen. In de interactieve kavelkaart op deze website is te zien welke woningen dit betreft. Heeft u interesse? Meld u aan als belangstellende via het aanmeldformulier. Daarnaast komen er 15 sociale huurwoningen. Deze worden door woningcorporatie Habeko wonen verhuurd. Kijk voor meer informatie op hun website.

De bouw van de 35 woningen van fase 1 is begin maart 2022 gestart. In augustus 2022 startte Heembouw met de bouw van de 67 woningen van fase 2.

Zoals het er nu naar uit ziet worden de 35 woningen van fase 1 het tweede kwartaal van 2023 opgeleverd. De prognose van de oplevering van de 67 woningen van fase 2 is het 4e kwartaal van 2023/ het 1e kwartaal van 2024.

De nieuwbouwwoningen in Nieuw Rein worden niet aangesloten op het gasnet en krijgen geen gasaansluiting. De woningen krijgen een individuele bodemwarmtepomp met vloerverwarming en koeling.

Alle geschakelde 2 onder 1 kap woningen en de 2 onder 1 kap woningen hebben één, en in een enkel geval, twee eigen parkeerplaats op eigen terrein en beschikken ook over een (geschakelde) garage. De eengezinswoningen en herenhuizen parkeren op een parkeerplaats op het binnenterrein of in de straat (beiden openbaar gebied).

Het parkeren aan de 'Pleyn 68 zijde' is haaks parkeren en hier zijn 6 extra parkeerplaatsen.

Woont u in de buurt van Nieuw Rein? Kijk dan op onze pagina met informatie voor omwonenden voor actuele informatie over het ontwikkelproces en mogelijke overlast.

Bekijk de pagina

In het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn, komen 15 sociale huurwoningen. Deze woningen zijn onderdeel van fase 2. De informatievoorziening over de huurwoningen wordt door woningbouwcorporatie Habeko wonen uit Hazerswoude-Rijndijk verzorgd. Meer informatie over deze woningen en over hoe u in aanmerking komt voor een huurwoning leest u op de website van Habeko wonen. In de kavelkaart op deze website is te zien waar de sociale huurwoningen precies komen.

In Nieuw Rein fase 2 komen 10 vrije sector huurwoningen (4 herenhuizen en 6 eengezinswoningen). In de interactieve kavelkaart op deze website is te zien welke woningen dit betreft. De vrije sector huurwoningen worden geëxploiteerd en verhuurd door Wilma Wonen. Heeft u interesse? Meld u aan als belangstellende via het aanmeldformulier. We starten ongeveer 2 maanden voor de oplevering van de woningen van fase 2 met de verhuur van de huurwoningen. De bouw van fase 2 is in augustus 2022 gestart. De prognose van de oplevering van de woningen is vooralsnog het 4e kwartaal van 2023/ het 1e kwartaal van 2024.

Op dit moment zijn de huurprijzen nog niet bekend.

Pleyn 68 is een multifunctioneel centrum wat activiteiten organiseert voor jong en oud. Voor meer informatie: www.pleyn68.nl