Overeenkomst getekend voor 15 sociale huurwoningen

dinsdag 10 mei 2022

In het zonnetje en op een prachtige plek aan de Oude Rijn, ondertekende VOF Rijndijk 86, een samenwerking tussen Wilma Wonen en Heembouw Wonen, met woningcorporatie Habeko wonen een overeenkomst voor 15 sociale huurwoningen in Nieuw Rein. 

Inspelen op woningbehoefte
Vanuit de vraag van gemeente Alphen aan den Rijn om ook sociale huurwoningen te ontwikkelen binnen Nieuw Rein, is gekozen voor 15 compacte eengezinswoningen, die qua architectuur prachtig aansluiten op de overige woningen in de wijk. Met de realisatie van de sociale huurwoningen wordt ingespeeld op de regionale behoefte voor dergelijke woningbouw. Net als de andere woningen in Nieuw Rein zijn deze woningen ontworpen door Kokon Architectuur & Stedenbouw.

Ronald Tol, Directeur van Wilma Wonen: “Wij zijn heel content met Habeko wonen als afnemer van de sociale huurwoningen in Nieuw Rein. Door de plezierige samenwerking hebben wij een hoogwaardig woonproduct voor Habeko kunnen ontwikkelen. Hierdoor wordt het ook voor huishoudens met een kleinere portemonnee mogelijk om in deze prachtige, nieuwe wijk te wonen!”

Gerard Bac, Directeur Wonen van Heembouw Wonen: “De missie van Heembouw Wonen is ‘Wij creëren plekken waar mensen graag willen zijn’. We zijn dan ook trots dat we onze bijdrage mogen leveren om, op deze geweldige plek aan de Rijn, mooie betaalbare woningen te realiseren.”

Wonen in Nieuw Rein
De 15 rijwoningen worden gerealiseerd in het zuidoostelijke deel van Nieuw Rein, deels aan de Rijndijk en deels aan een brede groenstrook die uitkomt bij het water van de Oude Rijn. De woningen hebben een oppervlakte van circa 90 m2, krijgen drie slaapkamers en parkeren op het binnenterrein of in de straat. De toekomstige bewoners wonen straks in alle comfort in een groene en waterrijke buurt en kunnen genieten van het haventje en de fraaie zichtlijnen over het polderland en de Oude Rijn.

Martin Bogerd, Directeur van Habeko wonen: “Deze energiezuinige woningen bieden kansen voor jonge starters in de gezinsvormende fase. Zij vinden hier een comfortabel thuis.”

Start bouw en verhuur
De informatievoorziening over de huurwoningen wordt door woningbouwcorporatie Habeko wonen verzorgd. Meer informatie over deze woningen en over hoe u in aanmerking komt voor een huurwoning leest u op de website van Habeko wonen: www.habekowonen.nl. In de kavelkaart op deze website is te zien waar de sociale huurwoningen precies komen.

Terug naar overzicht